Rikke Gunnersen

Godsaker

  • Skrevet: 05.04.2017
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat

Da jeg var i Oslo måtte jeg så klart lure inn noen besøk på veganske cafeer for å både spise og kjøpe med meg noe godt. Denne gangen rakk jeg innom The Juicery og Funky Fresh Foods. Anbefalles til alle og en hver. Nom nom nom.

  • Skrevet: 05.04.2017
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 6

Video - Get them calories in.

  • Skrevet: 21.03.2017
  • Klokken: 21:20
  • Kategori: Mat

Altså, jeg klarte bare ikke dy meg jeg, etter å ha snakket med ei av mine beste venninner, som hadde fått høre at hun burde kutte ut poteter og ris, godter og alt annet som er snadder og fint her i livet. Da tenner jeg på alle plugger med en gang, haff.. er jo ikke meningen, men blir bare så utrolig frustrert over hvor feilinformerte vi er, og at så mange heller vil være miserable bare for that summer body, people.. it ain´t worth it, i´ll rather see that glowing smile of yours, find that balance, sistahs. Finn sunnere (dvs, lite tilsetningstoffer, og så naturlig som mulig) alternativer for det du er så glad i, hvis du så absolutt vil ned i vekt, som kan smake så godt som akkurat det samme, om ikke enda bedre, gjør heller en livsstilsendring enn å kjøre på med dietter, de varer aldri evig. Så jeg måtte igjen slå til med tidenes mest uflatterende video, but it´s the truth, så jeg får bare ta meg som jeg er og prøve å se bort i fra det som skimtes i nesa, mens jeg tenker at I´m only human and thank god for that. Haha. Håper den faller i smak hos noen, fininger.

Mitt viktigste budskap: Do you boo, finn din egen balanse, og respekter andres meninger og erfaringer, men lag dine egne og stå for de. Agree to disagree, så lenge det fungerer for deg, og at du og kroppen din har det bra.


Tannhjulet - kvalitet - 720pHD for bedre kvalitet.

  • Skrevet: 21.03.2017
  • Klokken: 21:20
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 2

Go to breakfast

  • Skrevet: 14.03.2017
  • Klokken: 20:45
  • Kategori: Mat

Havregrøt, havregrøt, havregrøt, spiser jeg egentlig annet til frokost? Egentlig ikke.. jeg har fullstendig dilla, og sånn har det vært i et halvt år, om ikke lenger. De eneste gangen jeg spiser annen frokost er de gangene jeg er på besøk hos noen. Det er jo såå godt, men for at det skal bli det må du eksperimentere litt, for det er begrensa hvor lenge det er stas med kun havregryn kokt opp i vann til frokost, da går man greit enkelt lei. 

Processed with VSCO with a6 preset

I det siste bruker jeg kun vann de gangene jeg har glemt å handle inn annet, jeg syntes det blir veldig mye bedre med kokosmelk/mandelmelk/rismelk osv. Det hender jeg blander inn litt bokhvete og kanel også, har jeg epler til liker jeg også å la de koke opp sammen med grøten.

Tilbehøret varierer fra tid til annen, men jeg har stort sett alltid mandler og rosiner til, pluss en type søtning, som f.eks lønnesirup, moste bananer eller agavesirup. Det går også ofte i kokos og en type superfrukt/mat, og den siste tiden har det vært gojibær, noe som skal ha sine fordeler: Gojibær inneholder blant annet mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer, hva enn nå det måtte være, som gjør det til en perfekt proteinkilde for oss veganere. Bærene inneholder også mye annet av viktig næring, som B og C-vitamin, sink, jern og kalsium. De skal ha en positiv effekt på utmattelse - gi energi, og skal være gode for immunforsvaret, det skal visst også redusere kolesterol.

Processed with VSCO with a6 preset

Les om noen fordeler med havregryn HER, som f.eks at det øker forbrenningen og holder deg lenge mett på grunn av langsomme karbohydrater som gir deg et jevnt energinivå, noe som passer meg som blir hangry as can be, helt utmerket, hehe. Det finnes mange andre artikler om det på nettet også, men viktigst er å lage opp din egen mening, med rene fakta i bakhodet.

Før hørte jeg alltid at havregryn gir forstoppelse, noe jeg selv har erfart at er feil, i hvert fall når det kommer til havregrøt, og når det kommer til meg, men vi er jo alle forskjellige. Det er hva vi blander det med som har alt å si, i hvert fall etter min erfaring, hva du spiser før og etterpå. Etter å ha blitt veganer har havregrøt kun vært positivt, mens da jeg tidligere spiste kjøtt, og spiste det før eller etter havregrøt ble det mer trøblete for magen å fordøye, men sånn er det jo med det meste - f.eks frukt, det skal helst før større måltider med kjøtt, f.eks middag, og ikke etter. Frukt og grønnsaker fordøyes fortere og lettere enn kjøtt hos oss mennesker, og skulle du da spise kjøtt før frukt kan du f.eks kjenne på mye luft i magen og/eller ubehag.

Processed with VSCO with a6 preset

  • Skrevet: 14.03.2017
  • Klokken: 20:45
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 6

300816

  • Skrevet: 30.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat



 

  • Skrevet: 30.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 4

Hvorfor jeg er vaganer.

  • Skrevet: 28.08.2016
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Mat

(Viktig: Jeg er enda i en prosessen om å bli en helt og holdent veganer, for det er jo en prossess. Du må ta det steg for steg, det kan ikke skje over natta, for noen fungerer det kanskje, men er du som meg og de fleste andre, så trenger du tid og tilvenning. Det er lov å gå på en smell eller ti, erfaringen min der er som oftes også bare positiv, fordi jeg da merker hvorfor jeg har valgt å endre kostholdet mitt som jeg har, ved at mage og kropp reagerer negativt, for meg spesielt på melkeprodukter, men også på kjøtt dagene i ettertid, fordøyelsen. Samtidig innser jeg også da at smakene vi før tenkte kom fra dyret og produktet det blir til, så godt som bare er tilsetningsstoffer og krydder - noe du altså kan skape, smakene - på en vegansk og like diggbar måte, bare med plusset at det er bedre for din egen helse, dyrene og miljøet. For meg har dyreproduktet blitt mer konsistens, mens det er det du tilsetter som gir smaken. Men, pinnekjøttet på julaften, og den ene lefsa med kald ribbe og egg 1.juledag, vet jeg ikke om jeg klarer legge fra meg helt enda, tross alt.. Tradisjoner altså, det er det som er, det er jo derfor så mange står så hardt på at de aldri kan bli vegetarianere eller veganere, men så er det jo det at jo, vi alle kan, det handler mer om vi vil eller ei, er villige til å prøve, for pinnekjøttet, det kan nok erstattes, men jeg er ikke helt der at jeg vil det enda, trenger ett år eller to til.)

Hvis du har like lite å gjøre denne søndagen som det jeg har, anbefaler jeg å ta en titt på denne, it will be worth it. Første del handler mest om dyrene, mens andre del handler mer om vår helse som mennesker, og hvordan dyreprodukter påvirker oss og hvorfor vi kanskje ikke er laget for å spise som vi som små har blitt fortalt at vi skal spise. Her finnes det et godt svar på alle dine argumenter. Men så klart, hver sin smak, vi må alle spise det vi ønsker og føler for, men det er jo også viktig å spre realitet, for dette er dessverre noe vi ikke lærer på skolen, men som kanskje er noe av det vi skulle lært, som vi hjelpe oss fremover i livet, mer enn hva 3 + 9 = 12 gjør.



Noe av det mest frustrerende med denne livsstilen, er at det nå på en måte har blitt til en liten trend, noen blir veganere fordi det er det som er inn nå, de gjør det ikke av riktige grunner, de vet ikke nok til å kunne forsvare og argumitere, de drar livsstilen mer ned enn opp, og det kan være veldig frustrerende, men alt i alt, jo flere veganere jo bedre, uansett hva.

Som jeg skrev over, det er en livsstil, ingen diett. Dietter er ikke godt for noe. En diett er over en kort periode, det er ikke noe du kan leve godt på livet ut, det er verken sundt for kropp eller sjel. For hva skjer da når du må slutte på denne dietten, når du må gi etter på sulten og cravingene? Jo, du legger på deg kiloene du gikk av. Hvem er vell lykkelige også på innsiden ved å leve på 800 - 1000 kalorier om dagen? No one, i hvert fall svært få. I stedet for å telle kalorier, tenk heller på hvor de kommer fra, se heller på pakknings-vedlegget, og velg heller alternativer du kan finne i samme hylle, hvor det er minst mulig tilsatt. Det som står først i rekka etter "ingredienser:" er det produktet inneholder mest av. Jeg koser meg sånn med mat, hællandussen som jeg gosser meg, og jeg er en av de vaganerene som kanskje spiser mer enn man har behov for og trenger også, hehe.. upsi. Jeg spiser meg stappmett, så ebda litt til, det kan jo ikke være helt sundt det heller, men akkurat nå så er det nå sånn, så får jeg ta de ytre konsekvensene av det på eget ansvar. 

Jeg startet med dette for rundt 1 år siden, og på det tidspunktet stort sett bare av grunn av egoistiske grunner, min egen helse, men som året har gått har jeg fått flere og større grunner til å fortsette. Gjennom disse 7 årene som syk, har jeg måtte finne distraksjoner som får dagene til å gå rundt, som oftes har det vært igjennom pc. Jeg har sett utallig med filmer og serier, og må si jeg er passe trøtt på det, men så, for 3 år tilbake, fant jeg youtube, eller, så klart, jeg visste jo hva youtube var fra før av, og hadde vært innom der støtt og stadig for å se videoer. Men jeg fant personer å følge, prankere, vloggere, komikere and you name it, og sist, men ikke minst veganere. Bonny Rebecca, Mongo Island Mamma, Freelee The Banana Girl, Niomi Smart og Loni Jane på Instagram. Det endret alt, og det endret meg.

Video etter video, leste artikkel etter artikkel, spiste gradvis mindre kjøtt, og etterhvert mindre melk, egg og ost, altså generelt dyreprodukter. Det føltes ikke lenger riktig for meg å spise kjøtt, av den grunn at jeg rett og slett ikke følte behovet, men også det at jeg ikke lenger følte at kjøtt er noe vi mennesker er skap til å spise, vi fordøyer plantebasert mat mye lettere og mindre trøblete, bedre. Og jo, vi kan få all den næringen vi trenger uten dyrene, selv disse proteinene som alle stresser sånn om, tro meg, se på apene for eksempel. Så klart, jeg støtter de som velger det fult og helt, jeg levde den livsstilen i nesten 20 år, hadde et godt liv, men jeg har bare funnet noe som passer meg, mitt liv og min situasjon akkurat nå mye bedre. Og best av alt, jeg kan faktisk spise meg mett og tilfredstilt, som resulterer i en god del mer energi og næring, uten at det viser tegn til at jeg spiser for det som kunne vært til tre personer på utsiden. Kalorier er ikke farlig så lenge det kommer fra de riktige tingene, vi avhenger av karbohydrater, det er energien vår, og vi skal ikke være redd for de så lenge det kommer av mat som gjør oss godt. Hvis det er noe du craver, hvis du har lyst på alt av godter som kanskje ikke gjør helsa godt, så betyr det at du rett og slett har fått for lite kalorier og karbohydrater den dagen, for lite energi. Dette var noe jeg fikk bekreftet i det jeg ble så godt som veganer og begynte spise nok. Og det stemmer på en prikk, de dagene hvor jeg spiser jevnt og nok, har jeg ikke en gang lyst på sjokolade, og tro meg.. de som kjenner meg, vet at det egentlig ikke skulle vært mulig.


// Mat fra en vegansk resturant/cafe i Oslo, Funky Fresh Foods. Anbefalles til alle uansett kosthold.

Til slutt. Det viktigste for meg med dette, er få frem at vi skal kose oss med mat, vi trenger mat, og det skal ikke være en byrde som det for alt for mange har blitt med tiden. Vi må alle finne vår egen måte, vår gylne middelvei, for da er jeg så sikker på at vi kan få det bra med oss selv, helsa og hverdagen. Vi må så godt det lar seg gjøre stenge ute alle (f.eks) artikler hvor vi blir fortalt at vi ikke kan spise det ene og det andre, og derfor er det også så viktig å for meg å få frem min historie, men fremdeles vise at mitt viktigste budskap er at du må gjøre det som fungerer for deg, samtidig som jeg deler min erfaring når det har gjort meg godt, det jeg har lært, kunnskapen jeg har fått og informasjon jeg har å komme med.

Takk for at du leste, jeg håper det falt i smak! Ha en fin søndagskveld videre, vakre skapninger.

  • Skrevet: 28.08.2016
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 6

Hva gjør du om dagen? Spiser. Hva skal du til høsten? Spise.

  • Skrevet: 11.08.2016
  • Klokken: 21:30
  • Kategori: Mat

"I år var intet unntak - til julimåned mistet jeg kroppen min, som jeg mistet hjertet mitt i fjor. Juli har fått en liten forbannelse de siste årene, den har begynt å ta fra meg noe av det næreste og kjæreste jeg har, det som er vanskelig å måtte lære seg å leve uten. I år var det kroppen, i det både den og hjertet endelig begynte å komme seg etter de snart syv årene og etter fjorårets tap. Så i år som i fjor har deler av sommeren gått til kriblingen fra rastløsheten i kroppen som ikke kan gi etter, senga og bøttekottet, tre måltider som eneste daglige mål, klumpen i brystet og ensomheten, og igjen må høsten gå til oppbygningen av den falleferdige kroppen, sammensveisningen av hjertet, og de små tingene som tviholder på livsgnisten i de blanke øynene. Men neste sommer blir det ingen tap, ingen sorger, kjære juli, du har tatt knekken på meg, men nå er det jeg som skal ta knekken på deg, og du skal igjen med tiden, bli noe av det fineste jeg vet. Jeg er klar, hvis dere er det, og fortsatt vil ha meg."



Forslag til pannekakene:

  • Havregryn
  • Bokhvete
  • ​Kakaopulver
     
  • Havregryn
  • Banan
  • Kanel


Forslag til topping:

  • Frukt
  • Bær
  • Nøttepålegg
  • Syltetøy
  • Sirup​
     




Forslag til smothiebollen:

  • Bananer
  • Kakaopulver
     
  • Bananer
  • Spinat
  • Kokos
     
  • Bananer
  • Mango 
  • Ananas
     
  • Bananer
  • Fryste bær


Forslag til topping:

  • Frukt
  • Bær
  • Nøtter
  • Kokosflak
  • Smeltet nøttesmør
  • Frø
  • Syltetøy





Coco Crunch bollene alle snakker om fra Funky Fresh Foods, jeg fant oppskriften på Line Bjerks blogg:

  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl agavesirup 
  • 2 ss cocosa extra virgin
  • Bokhvete
  • 4 ss rå kakaopulver


Jeg valgte å holde meg til det over, men du kan også ha dette i:

  • Lønnesirup
  • 2 ss sterk kaffe
  • 2 ts ekte vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • Kokosmasse
     
  • Skrevet: 11.08.2016
  • Klokken: 21:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 3

Helgekosen.

  • Skrevet: 15.04.2016
  • Klokken: 16:16
  • Kategori: Mat

Heihei, og god helg, endelig!!
Håper den blir fin for dere.

Jeg velger å så godt det lar seg gjøre å spise vegansk, altså ingen dyreprodukter, nå blir det så klart litt her og der av det ene og det andre, men sånn er det jo, spesielt i begynnelsen. Jeg prøver også å spise minst mulig av sukker, salt, oljer og andre tilsetningstoffer, det er ikke det at jeg ikke spiser det, men jeg prøver å være ops på hva jeg får i meg, og prøver å finne andre alternativer eller erstatninger som vil være bedre for meg, noe som fører til en mye bedre mage, mindre intense hjerteklapp, som jeg til tider sliter med, sukker og koffein forverrer for eksempel dette hos meg, jeg føler meg også mye bedre når det kommer til kropp og sinn, og siden en vegansk livsstil gir rom for å spise en god del mer til hvert måltid, er jeg som oftes alltid mett og tilfredsstilt frem til neste måltid. Og for å være litt sånn hippie, som svogeren min kaller meg for, så er det jo også mye bedre for dyr og miljø.


Chips fra Way Better, sjokolade fra Plamil og kokosboller fra Funky Fresh Foods (let me tell you, de er livet).

Dette er typisk helgekos for meg, dette varierer så klart fra helg til helg, nøtter og andre sjokolader er et must, ofte finner jeg nye ting jeg vil prøve, Sunkost som er alternativet her i byen er en ukentlig pengesluker. Er jeg på besøk på fredagskvelden eller overnatting hele helgen, skjer det litt for ofte at jeg også faller for disse "fristelsene" hjerne og luktesans manipulerer meg til å tenke at jeg savner, noe jeg alltid innser at jeg ikke gjør ved første bit, det er så rart og spennende hvordan smakssansen endrer seg.
 

  • Skrevet: 15.04.2016
  • Klokken: 16:16
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 0

Mmmm

  • Skrevet: 16.03.2016
  • Klokken: 20:01
  • Kategori: Mat




 

  • Skrevet: 16.03.2016
  • Klokken: 20:01
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 8

Nomnomnom

  • Skrevet: 10.02.2016
  • Klokken: 11:48
  • Kategori: Mat


 

  • Skrevet: 10.02.2016
  • Klokken: 11:48
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 0

Ny avhengighet: blåbærsyltetøy og banan.

  • Skrevet: 08.12.2015
  • Klokken: 10:00
  • Kategori: Mat


 

  • Skrevet: 08.12.2015
  • Klokken: 10:00
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 2

Kos til både helg og hverdag.

  • Skrevet: 18.09.2015
  • Klokken: 10:00
  • Kategori: Mat

Hei, og god fredag, fininger! Noen planer denne helgen?

I dag står jobb på planen, så får vi se hva fredagskvelden bringer, men før jeg setter i gang tenkte jeg at jeg kunne dele enda to små frokost/lunsj tips med dere, det har blitt i overkant mye mat her i det siste, men jeg håper det går fint, det er jo så greit å ha gode alternativer nå som helgen kommer og flere av oss har litt bedre tid til matlaging og kos. 

Havregrøt:
Havregryn
Vann
Fryste bær - bringebær, blåbær, rips, bjørnebær

Bland dette sammen i en kjele, rør og la det koke opp til det blir konsistensen du ønsker deg. Topp det med hva du vil, nok en gang finnes det få grenser.

Topping:
2 plommer
1 kiwi
1/2 banan
Rosiner
Granateple



Pannekaker:
Havregryn
Kanel
Vann

Du kan også tilsette flere smaker, som f.eks banan, honning, bær, mel, forkjellige typer melk, mel osv. Det eneste som gjelder er å smake seg frem, som sagt følger jeg sjeldent oppskrifter og hvor mye jeg skal ha av en ting, det er gøy å eksperimentere, en feil kan som oftes rettes opp.

Topping:
Banan
Kiwi

Her kan du ha på hva du vil, frukt, grønnskaker, kjøttpålegg, syltetøy, forskjellige typer ost eller ingenting. Husk at du ikke må handle stort inn hvis du tenker på å lage deg noe, som oftes har du noe i kjøleskapet eller på benken som vil fungere like bra som det som sto i oppskriften du fant på nettet, vi trenger ikke mye, for egentlig er vi mennesker veldig lette å tilfredstille, vi er bare så vandt med å ha så mye, at vi helt glemmer at vi klarer oss med bare litt.
  


Ha en fin helg, smukker. Nyt fredagen, endelig!
Klemmer fra meg til dere.
 

  • Skrevet: 18.09.2015
  • Klokken: 10:00
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 4

Avhengighet.

  • Skrevet: 17.09.2015
  • Klokken: 21:24
  • Kategori: Mat

Er det noe jeg har helt dilla på i disse dager så er definitivt knekkebrød, finnes det egentlig stort bedre enn hjemmelaget knekkebrød? Let me tell you - NO. I hvert fall ikke bedre enn dette, nam, nam, nam, jeg kunne spist det som chips. Perfekt til frokost, lunsj eller bare for å dempe sult eller søtsug. 



Knekkebrød:
3,5dl havregryn
3,5dl sammalt rug grov, grov spelt og sammalt hvete kan også brukes
2dl solsikkekjerner/frø
1dl linfrø
1dl sesamfrø
7dl vann
1ss fiberhusk, binder knekkebrødet bedre sammen

Bland sammen det tørre, for så å tilsette vannet. Fordel deigen på ett eller to brett, glatt utover med en slikkepott. Så steker du i 10 minutter, på 190 grader, etter så å dele opp i passende stykker med kniv eller pizzahjul. Stek den videre på 190 grader, i ca 30 - 40 minutter, så løfter du de over på en rist, og lar de ligge i 15 - 30 minutter med ovnsdøren litt på gløtt, ved ca 100 grader. Dette er sånn min kjære mamma gjør det, steketiden vil så klart variere med tanke på forskjellige ovner, føl deg frem, finn din greie. Legg de tilslutt i en kakeboks, plast vil gjøre de myke.



Juice:

Vannmelon 
Sitron
Granateple
Ingefær
Vann

Bland alt sammen i en blender, smak og tilsett mer etter hvilke smaker du ønsker skal dominere. Så friskt og godt, mmm!




 

  • Skrevet: 17.09.2015
  • Klokken: 21:24
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 8

Åhh, god damn.

  • Skrevet: 16.09.2015
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat

Heihei, skjønninger! Har dere en fin onsdag?

NAM NAM NAM
Tenkte å dele en liten oppskrift med dere, frokost, lunsj eller bare et mellommåltid. Det finnes jo ingen grenser for hva vi kan ha i en smoothie, la fantasien kontrollere, den kan være tykk eller tynn, drikkes eller spises, grønn eller rosa, bruk det du har der og da, du trenger ikke følge en oppskrift til punkt og prikke, når det kommer til oppskrifter lager jeg alltid mine egne, men lar meg inspirere av andres, vi liker alle forskjellige smaker.



Smoothie:
4 bananer (Gjerne fler, men her i huset er det dessverre fler som liker bananer, så i dag måtte jeg begrense meg litt, hehe.)
1 stor kopp med forskjellige fryste bær - bringebær, blåbær, rips, bjørnebær
1 ts acai pluver
Litt vann, gjerne havremelk/mandelmelk/kokosmelk også

Topping:
1 klementin
1 plomme
1 kiwi



Er det noe jeg savner å ha på toppen eller i, så er det definitivt sommerens beste jordbær og bringebær, de smaker ikke det samme nå som kulden trekker inn og mørket faller på, men det finnes jo så mye annet, så mye godt og spennende, hvor godt er det ikke med epler, appelsiner, fersken, druer, pasjonsfrukt og alt som finnes der ute, som vi bare glemmer i skyggen av sommerens heiteste frukt, og ikke for å snakke om grønnsaker, havregryn også, så mye som kan lures inn, spinat f.eks, selv ingefær er en stor hitt hos meg.



Jeg er ikke så glad i farger, eller, farger går greit, men jeg foretrekker de duse og mørke, og så klart svart, grått og hvitt, men når det kommer til mat, der er det en helt annen tone, farger, farger, farger, sterke, disse tunge høstdagene blir jo så mye bedre med litt farge, og da er mat i alle regnbuens farger tidenes gledesspreder. Sett av litt ekstra tid på kjøkkenet en dag i uka, eller syv, det gjør så mye med sjela, i hver fall min. 



 

  • Skrevet: 16.09.2015
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 8

Et snev av solskinn.

  • Skrevet: 07.09.2015
  • Klokken: 19:49
  • Kategori: Mat




 

  • Skrevet: 07.09.2015
  • Klokken: 19:49
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 2

Pizzatime.

  • Skrevet: 06.08.2015
  • Klokken: 09:44
  • Kategori: Mat

Gårsdagens konklusjon: Pizza er ikke til for å være sunnkost, det er best sånn det opprinnelig ble skapt, som det meste her i verden.

Heihei, alle fine! 
I det siste går maten min for det meste i ekstreme mengder frukt, grønt og alt som hører jorden til, tusenvis av kalorier, ikke farlige kalorier, det er en forskjell folkens, det finnes mange gode også. Men siden jeg enda ikke helt har lært meg at jeg faktisk må spise enda mer enn så mye som jeg allerede gjør - craver jeg fortsatt alle disse tingene kroppen min er vandt til å få i seg veldig ofte, som f.eks oljer og salt, for før brukte jeg jo alltid olje og salt på f.eks potetbåter, mens jeg nå foretrekker å ikke bruke det i så stor grad som før. Så til poenget - i går hadde jeg så vanvittig lyst på noe knasende, salt og med dominante smaker, så da ble det en knasende pizza med spekeskinke. 



"Hmm, dette så da ikke ut som en vanlig, god fredagspizza" tenker dere helt sikkert nå. Ja, nei, det stemmer det, for dette er en pizza laget av blomkål og brokkoli, jeg fulgte en oppskrift som jeg fant på denne bloggen, og ble faktisk positivt overrasket over resultatet, selv om det ikke ble optimalt ble det definitivt spiselig, og utenom to stykker som min kjære venn ville smake, så spiste jeg opp hele selv, hehe.

Pizzabunn:
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
2dl speltmel, fullkorn (i den opprinnelige oppskriften brukes det glutenfri melblanding)
2dl havregryn (i den opprinnelige oppskriften er også dette glutenfritt)
Eggehviter fra to egg

Mitt tilbehør:
Tomatpuré
Spekeskinke 
Asparges
Sopp
Paprika
Tomat
Mais
Chilli

Ovnen settes på 200 grader, så koker du brokkoli og blomkål som vanlig, hell ut vannet, etter så å mose de med stavmikser (jeg brukte en blender). Så tar du alle ingrediensene i en bolle, rører det sammen til det blir en røre. Så smører du det utover et bakepapir - denne røren er egentlig til to pizzabunner, men jeg tok alt i en, så det er nok noe du selv kan bestemme. Stek først i 15 minutter, etter så snu den rundt, og la det steke i 5 minutter, før du tar den ut igjen, påfører tilbehøret, for så å sette den inn igjen, i 15 minutter, jeg hadde den inne noen minutter ekstra.



Har dere noen gode mattips? 
Still gjerne flere spørsmål! 
 

  • Skrevet: 06.08.2015
  • Klokken: 09:44
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 2
hits