hits

Rikke Gunnersen

300816

  • Skrevet: 30.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat



 

  • Skrevet: 30.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 4

Hvorfor jeg er vaganer.

  • Skrevet: 28.08.2016
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Mat

(Viktig: Jeg er enda i en prosessen om bli en helt og holdent veganer, for det er jo en prossess. Du m ta det steg for steg, det kan ikke skje over natta, for noen fungerer det kanskje, men er du som meg og de fleste andre, s trenger du tid og tilvenning. Det er lov g p en smell eller ti, erfaringen min der er som oftes ogs bare positiv, fordi jeg da merker hvorfor jeg har valgt endre kostholdet mitt som jeg har, ved at mage og kropp reagerer negativt, for meg spesielt p melkeprodukter, men ogs p kjtt dagene i ettertid, fordyelsen. Samtidig innser jeg ogs da at smakene vi fr tenkte kom fra dyret og produktet det blir til, s godt som bare er tilsetningsstoffer og krydder - noe du alts kan skape, smakene - p en vegansk og like diggbar mte, bare med plusset at det er bedre for din egen helse, dyrene og miljet. For meg har dyreproduktet blitt mer konsistens, mens det er det du tilsetter som gir smaken. Men, pinnekjttet p julaften, og den ene lefsa med kald ribbe og egg 1.juledag, vet jeg ikke om jeg klarer legge fra meg helt enda, tross alt.. Tradisjoner alts, det er det som er, det er jo derfor s mange str s hardt p at de aldri kan bli vegetarianere eller veganere, men s er det jo det at jo, vi alle kan, det handler mer om vi vil eller ei, er villige til prve, for pinnekjttet, det kan nok erstattes, men jeg er ikke helt der at jeg vil det enda, trenger ett r eller to til.)

Hvis du har like lite gjre denne sndagen som det jeg har, anbefaler jeg ta en titt p denne, it will be worth it. Frste del handler mest om dyrene, mens andre del handler mer om vr helse som mennesker, og hvordan dyreprodukter pvirker oss og hvorfor vi kanskje ikke er laget for spise som vi som sm har blitt fortalt at vi skal spise. Her finnes det et godt svar p alle dine argumenter. Men s klart, hver sin smak, vi m alle spise det vi nsker og fler for, men det er jo ogs viktig spre realitet, for dette er dessverre noe vi ikke lrer p skolen, men som kanskje er noe av det vi skulle lrt, som vi hjelpe oss fremover i livet, mer enn hva 3 + 9 = 12 gjr.



Noe av det mest frustrerende med denne livsstilen, er at det n p en mte har blitt til en liten trend, noen blir veganere fordi det er det som er inn n, de gjr det ikke av riktige grunner, de vet ikke nok til kunne forsvare og argumitere, de drar livsstilen mer ned enn opp, og det kan vre veldig frustrerende, men alt i alt, jo flere veganere jo bedre, uansett hva.

Som jeg skrev over, det er en livsstil, ingen diett. Dietter er ikke godt for noe. En diett er over en kort periode, det er ikke noe du kan leve godt p livet ut, det er verken sundt for kropp eller sjel. For hva skjer da nr du m slutte p denne dietten, nr du m gi etter p sulten og cravingene? Jo, du legger p deg kiloene du gikk av. Hvem er vell lykkelige ogs p innsiden ved leve p 800 - 1000 kalorier om dagen? No one, i hvert fall svrt f. I stedet for telle kalorier, tenk heller p hvor de kommer fra, se heller p pakknings-vedlegget, og velg heller alternativer du kan finne i samme hylle, hvor det er minst mulig tilsatt. Det som str frst i rekka etter "ingredienser:" er det produktet inneholder mest av. Jeg koser meg snn med mat, hllandussen som jeg gosser meg, og jeg er en av de vaganerene som kanskje spiser mer enn man har behov for og trenger ogs, hehe.. upsi. Jeg spiser meg stappmett, s ebda litt til, det kan jo ikke vre helt sundt det heller, men akkurat n s er det n snn, s fr jeg ta de ytre konsekvensene av det p eget ansvar. 

Jeg startet med dette for rundt 1 r siden, og p det tidspunktet stort sett bare av grunn av egoistiske grunner, min egen helse, men som ret har gtt har jeg ftt flere og strre grunner til fortsette. Gjennom disse 7 rene som syk, har jeg mtte finne distraksjoner som fr dagene til g rundt, som oftes har det vrt igjennom pc. Jeg har sett utallig med filmer og serier, og m si jeg er passe trtt p det, men s, for 3 r tilbake, fant jeg youtube, eller, s klart, jeg visste jo hva youtube var fra fr av, og hadde vrt innom der sttt og stadig for se videoer. Men jeg fant personer flge, prankere, vloggere, komikere and you name it, og sist, men ikke minst veganere. Bonny Rebecca, Mongo Island Mamma, Freelee The Banana Girl, Niomi Smart og Loni Jane p Instagram. Det endret alt, og det endret meg.

Video etter video, leste artikkel etter artikkel, spiste gradvis mindre kjtt, og etterhvert mindre melk, egg og ost, alts generelt dyreprodukter. Det fltes ikke lenger riktig for meg spise kjtt, av den grunn at jeg rett og slett ikke flte behovet, men ogs det at jeg ikke lenger flte at kjtt er noe vi mennesker er skap til  spise, vi fordyer plantebasert mat mye lettere og mindre trblete, bedre. Og jo, vi kan f all den nringen vi trenger uten dyrene, selv disse proteinene som alle stresser snn om, tro meg, se p apene for eksempel. S klart, jeg sttter de som velger det fult og helt, jeg levde den livsstilen i nesten 20 r, hadde et godt liv, men jeg har bare funnet noe som passer meg, mitt liv og min situasjon akkurat n mye bedre. Og best av alt, jeg kan faktisk spise meg mett og tilfredstilt, som resulterer i en god del mer energi og nring, uten at det viser tegn til at jeg spiser for det som kunne vrt til tre personer p utsiden. Kalorier er ikke farlig s lenge det kommer fra de riktige tingene, vi avhenger av karbohydrater, det er energien vr, og vi skal ikke vre redd for de s lenge det kommer av mat som gjr oss godt. Hvis det er noe du craver, hvis du har lyst p alt av godter som kanskje ikke gjr helsa godt, s betyr det at du rett og slett har ftt for lite kalorier og karbohydrater den dagen, for lite energi. Dette var noe jeg fikk bekreftet i det jeg ble s godt som veganer og begynte spise nok. Og det stemmer p en prikk, de dagene hvor jeg spiser jevnt og nok, har jeg ikke en gang lyst p sjokolade, og tro meg.. de som kjenner meg, vet at det egentlig ikke skulle vrt mulig.


// Mat fra en vegansk resturant/cafe i Oslo, Funky Fresh Foods. Anbefalles til alle uansett kosthold.

Til slutt. Det viktigste for meg med dette, er f frem at vi skal kose oss med mat, vi trenger mat, og det skal ikke vre en byrde som det for alt for mange har blitt med tiden. Vi m alle finne vr egen mte, vr gylne middelvei, for da er jeg s sikker p at vi kan f det bra med oss selv, helsa og hverdagen. Vi m s godt det lar seg gjre stenge ute alle (f.eks) artikler hvor vi blir fortalt at vi ikke kan spise det ene og det andre, og derfor er det ogs s viktig for meg f frem min historie, men fremdeles vise at mitt viktigste budskap er at du m gjre det som fungerer for deg, samtidig som jeg deler min erfaring nr det har gjort meg godt, det jeg har lrt, kunnskapen jeg har ftt og informasjon jeg har komme med.

Takk for at du leste, jeg hper det falt i smak! Ha en fin sndagskveld videre, vakre skapninger.

  • Skrevet: 28.08.2016
  • Klokken: 21:29
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 6

The T


// Brandy Melville

Kanoturen, vestlandsidyllen, hverdagen og hippien.

  • Skrevet: 23.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Video

Pappa og jeg i kanoen, omringet av norges vakreste natur og solnedgang, i hvert fall i flge mine yne. Vestlandsidyllen og sommerparadiset. Noe m jo vi to rastlse sjeler finne p ogs, mens de andre strikker, vi er ikke helt der enda, der borte med denne strikkingen, men har hrt at det kommer med rene.

Det er yeblikk som det her jeg lever for, spesielt i disse dager. Jeg har sluttet i jobb for bli frisk, eller, om ikke frisk s bedre. Hverdagen gr til serier, matlaging, en tur p butikken og noen dager en liten sykkeltur. Ensformig, men jeg har jo blitt vandt til det n, det i seg selv, er vell kanskje litt trist, men jeg syntes det er litt fint ogs jeg, for da setter jeg snn pris p det lille som blir stort.



Skal si de rundt meg humrer godt i det jeg ikke klarer f ynene bort fra utsikten, eller ikke klarer la vre ta bilde av hver minste lille ting, som for de har blitt hverdagslig. I tilfeller hvor jeg som 20 ring skulle kjedet meg en hel del, men hvor jeg i stedet for er strlende fornyd s lenge jeg slipper sitte alene og titte ut i rommet, time for time, dag etter dag, vi kan gjre nettopp det alts, sitte i stillheten og ikke gjre noe som helst, men s lenge jeg har selskap finnes det ikke kjedelig. Og de dagene de kan se stjerner i ya p meg, fordi jeg endelig har det for travelt til kunne spise hver tredje (eller andre, hehe) time, hvor det for en gangs skyld ikke bare er mat jeg har  fylle dagene med. De kaller meg bare for hippie. 



Selv om dagene kan vre tunge, selv om denne uka, mneden eller dette ret er en tung tid, en tung fase, s er det ogs en viktig fase, en viktig tid, for vi lrer alltid noe, som vil gjre godt nr den gode fasen kommer. S bli kalt hippie, det kan jeg godt leve med, for det finnes jo kanskje ikke en bedre beskrivelse p livsnyter, og kanskje klarer jeg holde bena p bakken, nyte det like mye da, nr det gode kommer, ikke ta noe for gitt. Livet er jo kort, s vi m ta det vi fr.



Hper dere har en givende og god uke hittil, og at den fortsetter snn. Hva fylles dagene med for dere? Takk for at dere tar dere tid til klikke dere inn her, det betyr s mye, spesielt n som denne blogg-kulturen starter d ut, dere er gull verdt.

  • Skrevet: 23.08.2016
  • Klokken: 20:30
  • Kategori: Video
  • Kommentarer: 3

No baby steps no more.


Stan Smith // Adidas

Sndagen, vrens og sommerens dikt, respekten, forstelsen og kjrligheten.

  • Skrevet: 21.08.2016
  • Klokken: 20:32
  • Kategori: Dikt

Det er forskjell p det som er personlig, og det som er privat. Jeg deler mye personlig med dere fordi jeg nsker det, og fordi jeg finner trst og glede i det, og vet at s mange av dere gjr det samme, og mitt ml er hjelpe andre. Deler mye, men fremdeles ikke alt. S nr jeg deler dikt som dette, er det kun fordi jeg vet mange av dere kan kjenne dere igjen i de, at de kan bety noe for noen.

Men hvis det er noen, som fler seg trkket p av det jeg skriver, s syntes jeg du skal gjre som jeg gjorde, ta avstand fra min blogg, det siste jeg vil er at noen krysser seg ut herifra opprrt. Kanskje er det ikke lenger snn at jeg er den som er for srbar til skrive, men kanskje er det personen som leser, som er for srbar til lese, for jeg kjenner jo til det selv, hvor fort ting blir personlig, vrir og vendes p i feil retning, de gangene man er srbar. Jeg skriver kun fra sjela og hjerterota, med rlighet og kjrlighet i bunnen, og alt som flger med det, aldri for sre eller henge ut noen, det er det jeg for alt i verden prver unng, mens jeg samtidig fr frem brutaliteten ved oppturene og nedturene, det gode og det vonde, livet, hverdagen og ikke minst kjrligheten. Jeg vil bare f noen til fle seg litt mindre alene, jeg vil aldri vondt. Hvis du fler det handler om en person du kjenner til, s forhr deg med personen fr du lager opp din egen mening, for om det n skulle handle om et levende vesen med et dunkende hjerte, s er det i s fall en person som kjenner meg bedre enn noen andre, og er en av de som forstr hvorfor jeg velger blotte sjela mi, som kjenner meg og hjertet mitt, hvorfor jeg skriver som jeg skriver og hvor jeg vil med det. Vi har en gjensidig forstelse og respekt ovenfor hverandre, og vet at ingen av oss har nsket sre den andre, men s klart er det tilfeller hvor det skjer, det kan dessverre ikke unngs i det et hjerte igjen blir til to.

Det er lov skrive om kjrlighet, for det finnes ingenting i livet som er strre enn akkurat det, det er lov fle, vise det og snakke om det. Dikt og poesi kan bety s mangt. Vi, oss, han, hun og de er ikke alltid den eller det du tolker det til vre. Vi kan alle lese det samme, men det kan ha forskjellige betydninger for oss, du kan lese det p en helt annen mte enn hvordan jeg skrev det, det kan bety noe helt annet for deg, enn hva det gjr for meg, og det er det jeg syntes er s sabla vakkert med dikt og poesi, generelt tekster som er skrevet fra dypet, at vi alle kan bli truffet i hjertet, noen ganger likt, andre ganger helt forskjellig. Trygve Skaug skrev det godt - Hvis du tror du forstr meg helt, kun fordi du leser, s godt mellom linjene, skulle du bare visst, hvor mye jeg gjemmer, mellom bokstavene.










  • Skrevet: 21.08.2016
  • Klokken: 20:32
  • Kategori: Dikt
  • Kommentarer: 10

501 and the sparkling wall.


Levis 501 // eBay

Hla i taket, det er endelig helg.

Tjohei og god helg! Ikke at det utgjr en snn veldig stor forskjell for meg da, helg alts, som noen liker beskrive det - s har jo jeg helg stort sett hele tiden, men det er noe med denne helga uansett, ekstra god gosse stemning, eller hva? Og som oftes, noe som er intet unntak denne helga, s har jeg faktisk mer p planen enn hva jeg har i ukedagene. Hverdagen blir egentlig litt helg for meg, hvis vi tar gosse stemningen i minus, da trenger jeg hvile, mens helgas to travle dager blir til ukedager. Hehe, jaja, alt til sin tid folkens, en dag skal det ogs bli - working nine to five p meg, drittlei og desperat etter helg og sndagen, men jeg m si jeg gleder meg. Dere m ha en strlende helg, uansett hva den mtte by p, mine fine favoritter ♥ Kos dere med noe ekstra, som kokosbollene i innlegget under, for det m jeg rlig innrmme at jeg har gjort, kun en igjen i dag, inkluderer den vell som vanlig i frokosten, selvinnsikt fremfor selvkontroll.. Hehe, upsi, s lager nok en ny runde i dag, menmen, erre helg, s erre helg.


 

Hva gjr du om dagen? Spiser. Hva skal du til hsten? Spise.

  • Skrevet: 11.08.2016
  • Klokken: 21:30
  • Kategori: Mat

"I r var intet unntak - til julimned mistet jeg kroppen min, som jeg mistet hjertet mitt i fjor. Juli har ftt en liten forbannelse de siste rene, den har begynt  ta fra meg noe av det nreste og kjreste jeg har, det som er vanskelig mtte lre seg  leve uten. I r var det kroppen, i det bde den og hjertet endelig begynte komme seg etter de snart syv rene og etter fjorrets tap. S i r som i fjor har deler av sommeren gtt til kriblingen fra rastlsheten i kroppen som ikke kan gi etter, senga og bttekottet, tre mltider som eneste daglige ml, klumpen i brystet og ensomheten, og igjen m hsten g til oppbygningen av den falleferdige kroppen, sammensveisningen av hjertet, og de sm tingene som tviholder p livsgnisten i de blanke ynene. Men neste sommer blir det ingen tap, ingen sorger, kjre juli, du har tatt knekken p meg, men n er det jeg som skal ta knekken p deg, og du skal igjen med tiden, bli noe av det fineste jeg vet. Jeg er klar, hvis dere er det, og fortsatt vil ha meg."



Forslag til pannekakene:

  • Havregryn
  • Bokhvete
  • ​Kakaopulver
     
  • Havregryn
  • Banan
  • Kanel


Forslag til topping:

  • Frukt
  • Br
  • Ntteplegg
  • Syltety
  • Sirup​
     




Forslag til smothiebollen:

  • Bananer
  • Kakaopulver
     
  • Bananer
  • Spinat
  • Kokos
     
  • Bananer
  • Mango 
  • Ananas
     
  • Bananer
  • Fryste br


Forslag til topping:

  • Frukt
  • Br
  • Ntter
  • Kokosflak
  • Smeltet nttesmr
  • Fr
  • Syltety





Coco Crunch bollene alle snakker om fra Funky Fresh Foods, jeg fant oppskriftenLine Bjerks blogg:

  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl agavesirup 
  • 2 ss cocosa extra virgin
  • Bokhvete
  • 4 ss r kakaopulver


Jeg valgte holde meg til det over, men du kan ogs ha dette i:

  • Lnnesirup
  • 2 ss sterk kaffe
  • 2 ts ekte vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • Kokosmasse
     
  • Skrevet: 11.08.2016
  • Klokken: 21:30
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 3