hits

Rikke Gunnersen

300816

 • Skrevet: 30.08.2016
 • Klokken: 20:30
 • Kategori: Mat 

 • Skrevet: 30.08.2016
 • Klokken: 20:30
 • Kategori: Mat
 • Kommentarer: 4

Hvorfor jeg er vaganer.

 • Skrevet: 28.08.2016
 • Klokken: 21:29
 • Kategori: Mat

(Viktig: Jeg er enda i en prosessen om å bli en helt og holdent veganer, for det er jo en prossess. Du må ta det steg for steg, det kan ikke skje over natta, for noen fungerer det kanskje, men er du som meg og de fleste andre, så trenger du tid og tilvenning. Det er lov å gå på en smell eller ti, erfaringen min der er som oftes også bare positiv, fordi jeg da merker hvorfor jeg har valgt å endre kostholdet mitt som jeg har, ved at mage og kropp reagerer negativt, for meg spesielt på melkeprodukter, men også på kjøtt dagene i ettertid, fordøyelsen. Samtidig innser jeg også da at smakene vi før tenkte kom fra dyret og produktet det blir til, så godt som bare er tilsetningsstoffer og krydder - noe du altså kan skape, smakene - på en vegansk og like diggbar måte, bare med plusset at det er bedre for din egen helse, dyrene og miljøet. For meg har dyreproduktet blitt mer konsistens, mens det er det du tilsetter som gir smaken. Men, pinnekjøttet på julaften, og den ene lefsa med kald ribbe og egg 1.juledag, vet jeg ikke om jeg klarer legge fra meg helt enda, tross alt.. Tradisjoner altså, det er det som er, det er jo derfor så mange står så hardt på at de aldri kan bli vegetarianere eller veganere, men så er det jo det at jo, vi alle kan, det handler mer om vi vil eller ei, er villige til å prøve, for pinnekjøttet, det kan nok erstattes, men jeg er ikke helt der at jeg vil det enda, trenger ett år eller to til.)

Hvis du har like lite å gjøre denne søndagen som det jeg har, anbefaler jeg å ta en titt på denne, it will be worth it. Første del handler mest om dyrene, mens andre del handler mer om vår helse som mennesker, og hvordan dyreprodukter påvirker oss og hvorfor vi kanskje ikke er laget for å spise som vi som små har blitt fortalt at vi skal spise. Her finnes det et godt svar på alle dine argumenter. Men så klart, hver sin smak, vi må alle spise det vi ønsker og føler for, men det er jo også viktig å spre realitet, for dette er dessverre noe vi ikke lærer på skolen, men som kanskje er noe av det vi skulle lært, som vi hjelpe oss fremover i livet, mer enn hva 3 + 9 = 12 gjør.Noe av det mest frustrerende med denne livsstilen, er at det nå på en måte har blitt til en liten trend, noen blir veganere fordi det er det som er inn nå, de gjør det ikke av riktige grunner, de vet ikke nok til å kunne forsvare og argumitere, de drar livsstilen mer ned enn opp, og det kan være veldig frustrerende, men alt i alt, jo flere veganere jo bedre, uansett hva.

Som jeg skrev over, det er en livsstil, ingen diett. Dietter er ikke godt for noe. En diett er over en kort periode, det er ikke noe du kan leve godt på livet ut, det er verken sundt for kropp eller sjel. For hva skjer da når du må slutte på denne dietten, når du må gi etter på sulten og cravingene? Jo, du legger på deg kiloene du gikk av. Hvem er vell lykkelige også på innsiden ved å leve på 800 - 1000 kalorier om dagen? No one, i hvert fall svært få. I stedet for å telle kalorier, tenk heller på hvor de kommer fra, se heller på pakknings-vedlegget, og velg heller alternativer du kan finne i samme hylle, hvor det er minst mulig tilsatt. Det som står først i rekka etter "ingredienser:" er det produktet inneholder mest av. Jeg koser meg sånn med mat, hællandussen som jeg gosser meg, og jeg er en av de vaganerene som kanskje spiser mer enn man har behov for og trenger også, hehe.. upsi. Jeg spiser meg stappmett, så ebda litt til, det kan jo ikke være helt sundt det heller, men akkurat nå så er det nå sånn, så får jeg ta de ytre konsekvensene av det på eget ansvar. 

Jeg startet med dette for rundt 1 år siden, og på det tidspunktet stort sett bare av grunn av egoistiske grunner, min egen helse, men som året har gått har jeg fått flere og større grunner til å fortsette. Gjennom disse 7 årene som syk, har jeg måtte finne distraksjoner som får dagene til å gå rundt, som oftes har det vært igjennom pc. Jeg har sett utallig med filmer og serier, og må si jeg er passe trøtt på det, men så, for 3 år tilbake, fant jeg youtube, eller, så klart, jeg visste jo hva youtube var fra før av, og hadde vært innom der støtt og stadig for å se videoer. Men jeg fant personer å følge, prankere, vloggere, komikere and you name it, og sist, men ikke minst veganere. Bonny Rebecca, Mongo Island Mamma, Freelee The Banana Girl, Niomi Smart og Loni Jane på Instagram. Det endret alt, og det endret meg.

Video etter video, leste artikkel etter artikkel, spiste gradvis mindre kjøtt, og etterhvert mindre melk, egg og ost, altså generelt dyreprodukter. Det føltes ikke lenger riktig for meg å spise kjøtt, av den grunn at jeg rett og slett ikke følte behovet, men også det at jeg ikke lenger følte at kjøtt er noe vi mennesker er skap til å spise, vi fordøyer plantebasert mat mye lettere og mindre trøblete, bedre. Og jo, vi kan få all den næringen vi trenger uten dyrene, selv disse proteinene som alle stresser sånn om, tro meg, se på apene for eksempel. Så klart, jeg støtter de som velger det fult og helt, jeg levde den livsstilen i nesten 20 år, hadde et godt liv, men jeg har bare funnet noe som passer meg, mitt liv og min situasjon akkurat nå mye bedre. Og best av alt, jeg kan faktisk spise meg mett og tilfredstilt, som resulterer i en god del mer energi og næring, uten at det viser tegn til at jeg spiser for det som kunne vært til tre personer på utsiden. Kalorier er ikke farlig så lenge det kommer fra de riktige tingene, vi avhenger av karbohydrater, det er energien vår, og vi skal ikke være redd for de så lenge det kommer av mat som gjør oss godt. Hvis det er noe du craver, hvis du har lyst på alt av godter som kanskje ikke gjør helsa godt, så betyr det at du rett og slett har fått for lite kalorier og karbohydrater den dagen, for lite energi. Dette var noe jeg fikk bekreftet i det jeg ble så godt som veganer og begynte spise nok. Og det stemmer på en prikk, de dagene hvor jeg spiser jevnt og nok, har jeg ikke en gang lyst på sjokolade, og tro meg.. de som kjenner meg, vet at det egentlig ikke skulle vært mulig.


// Mat fra en vegansk resturant/cafe i Oslo, Funky Fresh Foods. Anbefalles til alle uansett kosthold.

Til slutt. Det viktigste for meg med dette, er få frem at vi skal kose oss med mat, vi trenger mat, og det skal ikke være en byrde som det for alt for mange har blitt med tiden. Vi må alle finne vår egen måte, vår gylne middelvei, for da er jeg så sikker på at vi kan få det bra med oss selv, helsa og hverdagen. Vi må så godt det lar seg gjøre stenge ute alle (f.eks) artikler hvor vi blir fortalt at vi ikke kan spise det ene og det andre, og derfor er det også så viktig å for meg å få frem min historie, men fremdeles vise at mitt viktigste budskap er at du må gjøre det som fungerer for deg, samtidig som jeg deler min erfaring når det har gjort meg godt, det jeg har lært, kunnskapen jeg har fått og informasjon jeg har å komme med.

Takk for at du leste, jeg håper det falt i smak! Ha en fin søndagskveld videre, vakre skapninger.

 • Skrevet: 28.08.2016
 • Klokken: 21:29
 • Kategori: Mat
 • Kommentarer: 6

The T


// Brandy Melville

Kanoturen, vestlandsidyllen, hverdagen og hippien.

 • Skrevet: 23.08.2016
 • Klokken: 20:30
 • Kategori: Video

Pappa og jeg i kanoen, omringet av norges vakreste natur og solnedgang, i hvert fall i følge mine øyne. Vestlandsidyllen og sommerparadiset. Noe må jo vi to rastløse sjeler finne på også, mens de andre strikker, vi er ikke helt der enda, der borte med denne strikkingen, men har hørt at det kommer med årene.

Det er øyeblikk som det her jeg lever for, spesielt i disse dager. Jeg har sluttet i jobb for å bli frisk, eller, om ikke frisk så bedre. Hverdagen går til serier, matlaging, en tur på butikken og noen dager en liten sykkeltur. Ensformig, men jeg har jo blitt vandt til det nå, det i seg selv, er vell kanskje litt trist, men jeg syntes det er litt fint også jeg, for da setter jeg sånn pris på det lille som blir stort.Skal si de rundt meg humrer godt i det jeg ikke klarer få øynene bort fra utsikten, eller ikke klarer la være ta bilde av hver minste lille ting, som for de har blitt hverdagslig. I tilfeller hvor jeg som 20 åring skulle kjedet meg en hel del, men hvor jeg i stedet for er strålende fornøyd så lenge jeg slipper sitte alene og titte ut i rommet, time for time, dag etter dag, vi kan gjøre nettopp det altså, sitte i stillheten og ikke gjøre noe som helst, men så lenge jeg har selskap finnes det ikke kjedelig. Og de dagene de kan se stjerner i øya på meg, fordi jeg endelig har det for travelt til å kunne spise hver tredje (eller andre, hehe) time, hvor det for en gangs skyld ikke bare er mat jeg har å fylle dagene med. De kaller meg bare for hippie. Selv om dagene kan være tunge, selv om denne uka, måneden eller dette året er en tung tid, en tung fase, så er det også en viktig fase, en viktig tid, for vi lærer alltid noe, som vil gjøre godt når den gode fasen kommer. Så å bli kalt hippie, det kan jeg godt leve med, for det finnes jo kanskje ikke en bedre beskrivelse på livsnyter, og kanskje klarer jeg holde bena på bakken, nyte det like mye da, når det gode kommer, ikke ta noe for gitt. Livet er jo kort, så vi må ta det vi får.Håper dere har en givende og god uke hittil, og at den fortsetter sånn. Hva fylles dagene med for dere? Takk for at dere tar dere tid til å klikke dere inn her, det betyr så mye, spesielt nå som denne blogg-kulturen starter dø ut, dere er gull verdt.

 • Skrevet: 23.08.2016
 • Klokken: 20:30
 • Kategori: Video
 • Kommentarer: 3

No baby steps no more.


Stan Smith // Adidas

Søndagen, vårens og sommerens dikt, respekten, forståelsen og kjærligheten.

 • Skrevet: 21.08.2016
 • Klokken: 20:32
 • Kategori: Dikt

Det er forskjell på det som er personlig, og det som er privat. Jeg deler mye personlig med dere fordi jeg ønsker det, og fordi jeg finner trøst og glede i det, og vet at så mange av dere gjør det samme, og mitt mål er å hjelpe andre. Deler mye, men fremdeles ikke alt. Så når jeg deler dikt som dette, er det kun fordi jeg vet mange av dere kan kjenne dere igjen i de, at de kan bety noe for noen.

Men hvis det er noen, som føler seg tråkket på av det jeg skriver, så syntes jeg du skal gjøre som jeg gjorde, ta avstand fra min blogg, det siste jeg vil er at noen krysser seg ut herifra opprørt. Kanskje er det ikke lenger sånn at jeg er den som er for sårbar til å skrive, men kanskje er det personen som leser, som er for sårbar til å lese, for jeg kjenner jo til det selv, hvor fort ting blir personlig, vrir og vendes på i feil retning, de gangene man er sårbar. Jeg skriver kun fra sjela og hjerterota, med ærlighet og kjærlighet i bunnen, og alt som følger med det, aldri for å såre eller henge ut noen, det er det jeg for alt i verden prøver å unngå, mens jeg samtidig får frem brutaliteten ved oppturene og nedturene, det gode og det vonde, livet, hverdagen og ikke minst kjærligheten. Jeg vil bare få noen til å føle seg litt mindre alene, jeg vil aldri vondt. Hvis du føler det handler om en person du kjenner til, så forhør deg med personen før du lager opp din egen mening, for om det nå skulle handle om et levende vesen med et dunkende hjerte, så er det i så fall en person som kjenner meg bedre enn noen andre, og er en av de som forstår hvorfor jeg velger å blotte sjela mi, som kjenner meg og hjertet mitt, hvorfor jeg skriver som jeg skriver og hvor jeg vil med det. Vi har en gjensidig forståelse og respekt ovenfor hverandre, og vet at ingen av oss har ønsket såre den andre, men så klart er det tilfeller hvor det skjer, det kan dessverre ikke unngås i det et hjerte igjen blir til to.

Det er lov å skrive om kjærlighet, for det finnes ingenting i livet som er større enn akkurat det, det er lov å føle, vise det og å snakke om det. Dikt og poesi kan bety så mangt. Vi, oss, han, hun og de er ikke alltid den eller det du tolker det til å være. Vi kan alle lese det samme, men det kan ha forskjellige betydninger for oss, du kan lese det på en helt annen måte enn hvordan jeg skrev det, det kan bety noe helt annet for deg, enn hva det gjør for meg, og det er det jeg syntes er så sabla vakkert med dikt og poesi, generelt tekster som er skrevet fra dypet, at vi alle kan bli truffet i hjertet, noen ganger likt, andre ganger helt forskjellig. Trygve Skaug skrev det godt - Hvis du tror du forstår meg helt, kun fordi du leser, så godt mellom linjene, skulle du bare visst, hvor mye jeg gjemmer, mellom bokstavene.


 • Skrevet: 21.08.2016
 • Klokken: 20:32
 • Kategori: Dikt
 • Kommentarer: 10

501 and the sparkling wall.


Levis 501 // eBay

Hæla i taket, det er endelig helg.

Tjohei og god helg! Ikke at det utgjør en sånn veldig stor forskjell for meg da, helg altså, som noen liker å beskrive det - så har jo jeg helg stort sett hele tiden, men det er noe med denne helga uansett, ekstra god gosse stemning, eller hva? Og som oftes, noe som er intet unntak denne helga, så har jeg faktisk mer på planen enn hva jeg har i ukedagene. Hverdagen blir egentlig litt helg for meg, hvis vi tar gosse stemningen i minus, da trenger jeg hvile, mens helgas to travle dager blir til ukedager. Hehe, jaja, alt til sin tid folkens, en dag skal det også bli - working nine to five på meg, drittlei og desperat etter helg og søndagen, men jeg må si jeg gleder meg. Dere må ha en strålende helg, uansett hva den måtte by på, mine fine favoritter ♥ Kos dere med noe ekstra, som kokosbollene i innlegget under, for det må jeg ærlig innrømme at jeg har gjort, kun en igjen i dag, inkluderer den vell som vanlig i frokosten, selvinnsikt fremfor selvkontroll.. Hehe, upsi, så lager nok en ny runde i dag, menmen, er´re helg, så er´re helg.


 

Hva gjør du om dagen? Spiser. Hva skal du til høsten? Spise.

 • Skrevet: 11.08.2016
 • Klokken: 21:30
 • Kategori: Mat

"I år var intet unntak - til julimåned mistet jeg kroppen min, som jeg mistet hjertet mitt i fjor. Juli har fått en liten forbannelse de siste årene, den har begynt å ta fra meg noe av det næreste og kjæreste jeg har, det som er vanskelig å måtte lære seg å leve uten. I år var det kroppen, i det både den og hjertet endelig begynte å komme seg etter de snart syv årene og etter fjorårets tap. Så i år som i fjor har deler av sommeren gått til kriblingen fra rastløsheten i kroppen som ikke kan gi etter, senga og bøttekottet, tre måltider som eneste daglige mål, klumpen i brystet og ensomheten, og igjen må høsten gå til oppbygningen av den falleferdige kroppen, sammensveisningen av hjertet, og de små tingene som tviholder på livsgnisten i de blanke øynene. Men neste sommer blir det ingen tap, ingen sorger, kjære juli, du har tatt knekken på meg, men nå er det jeg som skal ta knekken på deg, og du skal igjen med tiden, bli noe av det fineste jeg vet. Jeg er klar, hvis dere er det, og fortsatt vil ha meg."Forslag til pannekakene:

 • Havregryn
 • Bokhvete
 • ​Kakaopulver
   
 • Havregryn
 • Banan
 • Kanel


Forslag til topping:

 • Frukt
 • Bær
 • Nøttepålegg
 • Syltetøy
 • Sirup​
   
Forslag til smothiebollen:

 • Bananer
 • Kakaopulver
   
 • Bananer
 • Spinat
 • Kokos
   
 • Bananer
 • Mango 
 • Ananas
   
 • Bananer
 • Fryste bær


Forslag til topping:

 • Frukt
 • Bær
 • Nøtter
 • Kokosflak
 • Smeltet nøttesmør
 • Frø
 • Syltetøy

Coco Crunch bollene alle snakker om fra Funky Fresh Foods, jeg fant oppskriften på Line Bjerks blogg:

 • 2,5 dl havregryn
 • 1 dl agavesirup 
 • 2 ss cocosa extra virgin
 • Bokhvete
 • 4 ss rå kakaopulver


Jeg valgte å holde meg til det over, men du kan også ha dette i:

 • Lønnesirup
 • 2 ss sterk kaffe
 • 2 ts ekte vaniljepulver
 • 1 klype salt
 • Kokosmasse
   
 • Skrevet: 11.08.2016
 • Klokken: 21:30
 • Kategori: Mat
 • Kommentarer: 3