hits

Rikke Gunnersen

Go to breakfast

  • Skrevet: 14.03.2017
  • Klokken: 20:45
  • Kategori: Mat

Havregrt, havregrt, havregrt, spiser jeg egentlig annet til frokost? Egentlig ikke.. jeg har fullstendig dilla, og snn har det vrt i et halvt r, om ikke lenger. De eneste gangen jeg spiser annen frokost er de gangene jeg er p besk hos noen. Det er jo s godt, men for at det skal bli det m du eksperimentere litt, for det er begrensa hvor lenge det er stas med kun havregryn kokt opp i vann til frokost, da gr man greit enkelt lei. 

Processed with VSCO with a6 preset

I det siste bruker jeg kun vann de gangene jeg har glemt handle inn annet, jeg syntes det blir veldig mye bedre med kokosmelk/mandelmelk/rismelk osv. Det hender jeg blander inn litt bokhvete og kanel ogs, har jeg epler til liker jeg ogs la de koke opp sammen med grten.

Tilbehret varierer fra tid til annen, men jeg har stort sett alltid mandler og rosiner til, pluss en type stning, som f.eks lnnesirup, moste bananer eller agavesirup. Det gr ogs ofte i kokos og en type superfrukt/mat, og den siste tiden har det vrt gojibr, noe som skal ha sine fordeler: Gojibr inneholder blant annet mer betakaroten enn gulrtter, 18 aminosyrer, hva enn n det mtte vre, som gjr det til en perfekt proteinkilde for oss veganere. Brene inneholder ogs mye annet av viktig nring, som B og C-vitamin, sink, jern og kalsium. De skal ha en positiv effekt p utmattelse - gi energi, og skal vre gode for immunforsvaret, det skal visst ogs redusere kolesterol.

Processed with VSCO with a6 preset

Les om noen fordeler med havregryn HER, som f.eks at det ker forbrenningen og holder deg lenge mett p grunn av langsomme karbohydrater som gir deg et jevnt energiniv, noe som passer meg som blir hangry as can be, helt utmerket, hehe. Det finnes mange andre artikler om det p nettet ogs, men viktigst er lage opp din egen mening, med rene fakta i bakhodet.

Fr hrte jeg alltid at havregryn gir forstoppelse, noe jeg selv har erfart at er feil, i hvert fall nr det kommer til havregrt, og nr det kommer til meg, men vi er jo alle forskjellige. Det er hva vi blander det med som har alt si, i hvert fall etter min erfaring, hva du spiser fr og etterp. Etter ha blitt veganer har havregrt kun vrt positivt, mens da jeg tidligere spiste kjtt, og spiste det fr eller etter havregrt ble det mer trblete for magen fordye, men snn er det jo med det meste - f.eks frukt, det skal helst fr strre mltider med kjtt, f.eks middag, og ikke etter. Frukt og grnnsaker fordyes fortere og lettere enn kjtt hos oss mennesker, og skulle du da spise kjtt fr frukt kan du f.eks kjenne p mye luft i magen og/eller ubehag.

Processed with VSCO with a6 preset

Mari Lie Mikkelsen

14.03.2017 kl. 20:54
Du tar nydelige bilder! Hvilket kamera bruker du?

Rikke Amalia

14.03.2017 kl. 23:10
Mari Lie Mikkelsen: Tusen takk, koselig at du syntes det! Disse er tatt med iPhone, redigert i VSCO, ellers bruker jeg Nikon D90 som kamera.

Victoria

15.03.2017 kl. 00:36
See kjempe godt ut! :)

Rikke Amalia

17.03.2017 kl. 12:26
Victoria: Det er det! :))

Otilie S

16.03.2017 kl. 18:56
Naam!! Jeg elsker ogs havregrt, er litt latskap at jeg nesten ikke spiser det fortiden. Har veldig lyst til teste ut gojibr, det har jo vrt pratet om p blogger i revis, men har aldri ftt svingt meg rundt og faktisk prvd det. Hvor kjper du det? Helsekost eller p nett kanskje? 💕

Rikke Amalia

17.03.2017 kl. 12:27
Otilie S: Hihi! Havregrt alts, love. Jeg kjper det p Sunkost, regner med det er p de fleste helsekost-butikker <33